معرفی مزاج بلغمی

در این مقاله از سری مقالات طب سنتی قصد داریم به بررسی ویژگی های مزاج بلغمی بپردازیم و ویژگی های افرادی که این مزاج را دارند را بیشتر مورد بحث قرار دهیم. این نکته بسیار حائز اهمیت است که ویژگی هایی که در ذیل به آنها اشاره شده است ویژگی های قالب این افراد میباشد و الزاما افراد بلغمی مزاج تمام این ویژگی ها را ندارند.

مزاج بلغمی سرد و تر است. این افراد چهره سفید دارن، پوست آنان سرد و نرم و شفاف است ولی گاهی اوقات به علت رطوبت زیاد پوست آنان در ناحیه زیر چشم و زیر گلو دچار چین خوردگی میشود. آب دهان زیاد، تشنگی و عطش کم، نرم بودن گوشت اندامها، تنبلی، آروغ ترش و ریفلاکس از علائم شایع دیگر در افراد بلغمی میباشد. حرکات این افراد کند است و حوصله انسان از پر حوصلگی آنان سر میرود. افراد بلغمی مزاج معمولا آرام حرف میزنند و در راه رفتن عقب میمانند و زود خسته میشوند. ماست و دوغ و سردیجات دشمن این افراد است. خوش خوابی، کند فهمی، افت حافظه، کم رنگی ادرار صبحگاهی و زبان نرم با پرزهای تحلیل رفته و گاهی پوشیده از بار سفید از علائم این افراد است. بیماریهای بلغمی در فصل زمستان معمولا شدت پیدا میکند.

نکته آخر اینکه شناسایی مزاج گاهی به سادگی میسر نمیباشد و یک فرد ممکن است قادر نباشد بفهمد که مزاج قالبش چیست و در این زمان باید از متخصصین طب سنتی معتبر که دارای مدارک دانشگاهی و تحصیلی مرتبط هستند کمک گرفت و از مراجعه به افراد فاقد صلاحیت طبابت در این امر باید جدا خودداری نمود.

شرکت داروسازی باریج اسانس به همت دپارتمان طب سنتی خود در واحد تحقیق و توسعه، تاکنون فراورده های متعددی را در زمینه طب سنتی به بازار عرضه کرد. به عنوان مثال از این گروه داروهای میتوان به شربت بنفشه باریج، معجون گلقند باریج، شربت لاکساپلاس باریج، قرص کاهش وزن گرین فیت باریج و … اشاره نمود