راه های پیشگیری و درمان طبیعی بیماری های تنفسی فصل سرد

پیشگیری و درمان بیماری های تنفسی

پیشگیری و درمان بیماری های تنفسی

علایمی مثل گلو درد ، آب ریزش بینی ، تب و لرز ، سرفه، درد مفاصل و بی حوصلگی همگی نشان از عفونی شدن دستگاه تنفسی می باشد. با سردشدن هوا ، شرایط لازم برای ابتلای به این عفونت ها ، بیشتر فراهم می گردد .  چرا که عوامل بیماری زا در فصول سرد سال به دنبال  تضعیف سیستم ایمنی بدن به سادگی منجر به بروز بیماری های عفونی دستگاه تنفسی می شوند که در ادامه ی مقاله، روشهای مختلف پیشگیری و درمان طبیعی و گیاهی  این بیماری ها را متذکر خواهیم شد.

وقتی بدن در معرض هوای سرد قرار گیرد، به ویژه در مواردی که سیستم ایمنی بدن ضعیف باشد رگهای خونی مخاط دستگاه تنفسی فوقانی انقباض پیدا کرده ، جریان خون در آن کاهش می یابد و مقاومت مخاط که بستگی به جریان خون کافی در آن دارد ، در مقابل هجوم عوامل بیماری زا کم می شود و بدین صورت میکروبها، سلولهای مخاطی را مورد حمله قرار داده و باعث عفونت دستگاه تنفس می شوند.

بنابراین دو عامل مهم در ایجاد عفونت دستگاه تنفس ، اولی عوامل ایجاد کننده بیماری و دومی، کاهش مقاومت و ضعف سیستم ایمنی است. .

نکته ی بعدی که در فصول سرد بسیار مهم است، وجود هوای خشک در محیط های بسته است. زیرا افراد برای گرم کردن هوای خانه از وسایل گرمایشی استفاده می کنند و خشکی هوا باعث می شود تا قدرت دفاعی مخاط تنفسی کاهش پیدا کند و در نتیجه افراد مستعد بیماری های فصلی شوند.

بخش اول: راه های پیشگیری طبیعی از بیماری های تنفسی

به جهت پیشگیری از ابتلا استفاده از بخور گیاهان دارویی به خصوص اکالیپتوس، مورد و آویشن شیرازی توصیه می گردد.

اسانس اکالیپتوس به طور موثری با بیمارهای تنفسی مقابله می‌کند. لازم به ذکر است اسانس مهمترین بخش این گیاه با خواص ضدعفونی کننده و خلط آور می باشد. تعداد کمی از بخورهای اکالیپیتوس موجود در بازار از اسانس این گیاه تهیه شده است.

یکی دیگر از روشهای پیشگیری، تقویت سیستم ایمنی بدن، قبل از شروع سرما می باشد.

آلوئه ورا به عنوان تقويت کننده سيستم ايمني و افزايش دهنده مقاومت بدن در برابر بيماريهاي ويروسي به ویژه انفلوانزا و سرماخوردگي شناخته شده است که توصیه می شود به منظور پیش گیری، قبل از شروع سرما، مصرف این محصولات و مکمل های مرتبط با آن را شروع نمایید.

بخش دوم: راه های درمان طبیعی  بیماری های تنفسی

در این بخش به گیاهانی که بیشترین اثر بخشی را در این زمینه دارند می پردازیم:

آویشن شیرازی نه تنها در برابر باکتريهاي دخيل در عفونتهاي دستگاه تنفس فوقاني تاثیر به سزایی دارد بلکه اثرات ضد سرفه آن نیز به اثبات رسیده است.

استفاده ازعصاره گیاه ختمی به عنوان داروی گیاهی برای درمان سرماخوردگی، گلودرد و دیگر مشکلات تنفسی سابقه‌ای چند هزار ساله دارد. وجود ترکیبات موسیلاژی در این عصاره با پوشش دیواره مجاری تنفسی، باعث نرم شدن و تسکین موضعی مخاط تنفسی می گردد.

عصاره بنفشه معطر علاوه بر خاصیت ضد سرفه و تب بری، در درمان برونشیت حاد و مزمن، آسم و سرما خوردگی هم موثرمی باشد. موسیلاژ آن خاصیت نرم کنندگی مجاری تنفسی را داراست و باعث رفع گرفتگی صدا و نرم شدن حنجره می شود.

عصاره برگ عشقه به عنوان یک خلط آور در بیماران مبتلا به بیماری های تنفسی توام با سرفه های خلط دار تایید شده  و دارای اثرات رقیق کننده خلط و ضداسپاسم مجاری تنفسی می باشد.

شرکت داروسازی باریج اسانس در تولید داروهای گیاهی متنوعی برای رفع مشکلات تنفسی تولید کرده است که در اشکال مختلف مانند کپسول نرم و شربت به بازار عرضه شده اند. همچنین شربت های ضد سرفه ی تخصصی ای برای کودکان با نام کاف استاپ باریج و همچنین کافنولیکس باریج که مناسب افراد دیابتی است نیز توسط باریج به بازار عرضه شده است